Insight

Opening day for Lowenstein Sandler, New Jersey Office

On the opening day, Gary Wingens, the managing partner, celebrated with the members of the firm that they would be able to see and work with each other in a way that is reinforced by the “Lab”, a 5,000 square foot collaboration space in the center of the 160,000 square foot design. He summed up the design as giving the firm space that is, “more than we even imagined”.

The most successful work environments provide a range of spaces -- an ecosystem -- that allow people to choose where and how they get their jobs done.

itochu-nyc-2016-48bitochu-nyc-2016-36bitochu-nyc-2016-62b

In our collaboration with the No. 1 Japanese trading company the thrust of the conversation was openness and transparency.  They hired us to design a solution that fits the culture of the firm’s North American headquarters.  Crucial in their decision was our design for subtle ways to gain privacy in an open plan.

The placement of art at BLB&G articulates the circulation.

blbg-nyc-june-2016-800x600_BLB&G NYC June 2016 (33)

A large metallic piece was created to create a sequence from the entrance to the office space.

A non-intuitive sense for what works at Lowenstein Sandler.

Marner-LSA-NJ-14-800x600Marner-LSA-NJ-3-800x600

Law firms no longer have use for the extensive legal libraries as a result of integrating new technologies.  While space per person was reduced, new spaces for clients were developed where comfort is more important, in some instances, than confidentiality.

Landmarks designation for the LIM College is fashionable.

LIM Landmark Facade

The Fiske-Harkness is a rare survivor of the neo-Tudor Gothic style as applied to a residential building in Manhattan at the turn of the 20th century.  This was at the time when this section of 5th Avenue was Manhattan’s most fashionable residential district.  The house was purchased by Maxwell Marcuse, founder and president of LIM College who had a new idea for the concept of fashionable in his “College for the Business of Fashion”.  We redesigned the interior spaces and restored the exterior facades.

Our annual pro bono work led us to the Oliver Scholars Project. Where will our work lead them?
160624 OSP REVISED SCHEMATIC PLAN-2

The Oliver Scholars Project found us.